Trossard en Fernandez zorgen voor hete transferwinter in het buitenland

Sport | Op 1 februari is het tijd om een balans op te maken over de transfers van de maand januari. Heel wat Rode Duivels werden gelinkt aan een nieuwe club. We maakten een overzicht van de meest opvallende transferdeals uit het buitenland in de maand januari.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor een aantal Belgische spelers was het een spannende maand. Voor Leandro Trossard was het er een om nooit meer te vergeten. De flankaanvaller droomde al even van een topclub. Arsenal maakte die droom waar en haalde hem voor 30 miljoen euro weg bij Brighton & Hove Albion.

PSG vangt bot

Toch kan die droom soms een nachtmerrie worden, vraag maar aan Sambi Lokonga. Hij trok anderhalf jaar geleden met grote ambities van Anderlecht naar Arsenal, maar hij kon er zich ondanks een goed begin nooit doorzetten. Crystal Palace verloste hem uit zijn lijden en wist Lokonga op huurbasis over te nemen van The Gunners.

Thorgan Hazard kende dezelfde problemen. Hij kwam steeds minder aan spelen toe bij Borussia Dortmund en een oplossing voor die situatie was nodig. Everton en PSV meldden zich, maar het was de Nederlandse topclub die de Rode Duivel op huurbasis wist over te nemen. PSV heeft met Johan Bakayoko nog een Belg in de rangen. PSG bood maar liefst 15 miljoen euro (inclusief bonussen), maar dat werd geweigerd.

Bakayoko was niet de enige Belg die een transfer zag afketsen. Dodi Lukebakio (PSG, Sevilla, Lyon en PSV), Amadou Onana (Arsenal en Chelsea), Yannick Carrasco (Manchester United) en Thomas Meunier (FC Barcelona) werden gelinkt aan een transfer, maar dat ging niet door. Adnan Januzaj mag wel nog hopen. Hij is overbodig bij Sevilla en kan mogelijk vandaag nog aan de slag gaan bij de Turkse club Basaksehir. In Turkije is de transfermarkt nog iets langer geopend. Met Julien Duranville (Dortmund), Arne Engels (Augsburg), Noah Mbamba (Leverkusen), Mika Godts (Ajax) en Sekou Diawara (Udinese) trok er ook heel wat buitenlands talent van België naar het buitenland.

Premier League haalt uit

De echte supergrote transfers bleven wel uit. Enkel de overgang van Enzo Fernandez van Benfica naar Chelsea is een enorme transfer. De Engelsen betaalden maar liefst 121 miljoen euro. Toch waren er ook nog een aantal andere zeer interessante deals die werden afgerond.

Mykhaylo Mudryk (Chelsea, 70 miljoen euro), Joao Cancelo (Bayern München, huur), Cody Gakpo (Liverpool, 42 miljoen euro), Joao Felix (Chelsea, huur), Jorginho (Arsenal, huur), Arnaut Danjuma (Tottenham, huur), Noni Madueke (Chelsea, 35 miljoen euro), Memphis Depay (Atlético Madrid, 3 miljoen euro), Azzedine Ounahi (Marseille, 10 miljoen euro), Marcel Sabitzer (Manchester United, huur) en Wout Weghorst (Manchester United, huur) waren enkele van de meest opvallende transfers te noemen.

Het meeste geld ging er om in de Premier League. In januari werden daar voor maar liefst 922 miljoen euro aan transacties gedaan. Chelsea was de grootste slokop met ruim 300 miljoen euro aan ingaande transfers. De Premier League is met dit bedrag alleen goed voor maar liefst 79% van de transferuitgaven in de vijf grootste competities (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk).

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus, evenals de Bundesliga, Serie A en La Liga via Eleven Sports en de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports.

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top