Ons elftal van de week

Sport |

Ook na twintig speeldagen blijven de teams haasje-over spelen aan de top van het klassement. Door het gelijkspel van Beveren is RWDM de nieuwe leider in de Challenger Pro League.

Club NXT weet weer wat verliezen is. De Bruggelingen verloren tegen Deinze voor het eerst sinds november. Sandra opende de score voor Club NXT na 25 minuten. Enkele minuten later pakte Homma zijn tweede gele kaart. Met een man meer op het veld draaide Deinze de situatie helemaal om in de tweede helft. Hendrickx bracht zijn team weer op gelijke hoogte vanop de stip. Twintig minuten voor tijd dook Koné goed op voor doel en werkte de 2-1 tegen de touwen. Deinze start zo het jaar met een zes op negen.

Beerschot wilde na een nul op zes opnieuw de drie punten pakken, maar het werd thuis tegen Jong Genk geen makkelijke wedstrijd. De Limburgers kwamen al snel 0-2 voor. Cutillas-Carpe werkte een mooie aanval af na twaalf minuten spelen. Didden verdubbelde de score nog voor het half uur na een hoekschop. Sebaoui bracht Beerschot net voor de rust opnieuw in de wedstrijd met een geplaatste kopbal. Toch bleven de bezoekers op weg naar de drie punten. Vier minuten voor tijd deed invaller Van Himbeeck de supporters juichen. Met 2-2 leek Beerschot al tevreden mogen zijn met een punt, maar er zat nog meer in. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd nam Sanusi een voorzet goed op de borst en trapte al draaiend raak. Groot feest op het Kiel, want Beerschot blijft bovenin meedraaien.

De eerste overwinning van het nieuwe jaar is binnen voor RSCA Futures. Camara had een glansrol in de 1-3-overwinning bij Virton. De 20-jarige speler was met drie assists bij elk doelpunt van Anderlecht betrokken. Zijn eerste assist werd afgewerkt door Agyei en net voor het half uur stond het al 0-2. Met een hakje bracht Camara de bal bij Bellman die vanop de rand van de zestien de bal in de verste hoek schilderde. Stassin miste nog een strafschop en net voor de rust maakte Abdallah de 1-2 aan de andere kant. In de tweede helft was het wel raak voor Stassin, Camara gaf hem de bal in de zestien en Stassin trapte zijn dertiende doelpunt van het seizoen binnen.

Lommel en Dender hielden de doelpunten voor het slot van de wedstrijd. Twaalf minuten voor tijd verstuurde Vancsa een steekbal naar Anello die de 1-0 afwerkte. Een paar minuten later pakte Vancsa zijn tweede gele kaart. Met een man meer kreeg Dender weer hoop op nog een punt, en die hoop werd werkelijkheid. Drie minuten voor tijd trapte Myny Dender op gelijke hoogte. Çukur kreeg nog de kans op de 1-2 voor Dender, maar het bleef 1-1 in Limburg.

Met een twaalf op twaalf pakt RWDM de leidersplaats. De Brusselaars versloegen zondag Lierse Kempenzonen met 1-2. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong. Doelman Delanghe ving een verraderlijke hoge bal maar botste dan tegen de paal en veroorzaakte zo een eigen doelpunt. Tien minuten later stond het 0-2 nadat O’Brien een hoekschop binnenkopte. Naessen scoorde in de toegevoegde tijd de 1-2 met een prima afwerking maar die goal kwam te laat om nog punten te redden.

Beveren werd vorige week de nieuwe leider, maar op bezoek bij SL16 FC kenden de Waaslanders een lastige wedstrijd. Al na twee minuten trapte Buksa raak. De Poolse spits was nog maar net voorgesteld bij Standard maar hij scoorde meteen bij zijn debuut. Na een uur spelen verdubbelde Dodeigne de voorsprong. Beveren rechtte de rug in het slot. Barry gleed de 2-1 binnen en Hrncár maakte de 2-2 in ‘extra time’. Barry probeerde het met de omhaal, de bal kwam tot bij Hrncár die de gelijkmaker in doel legde. Beveren zakt naar de tweede plaats, op één punt van RWDM.