Terugkeer van Toma en nieuwkomer Mpie moeten Jong Genk helpen in strijd voor het behoud

Challenger Pro League | Racing Genk moest dinsdag op de slotdag van de wintermercato topschutter Paul Onuachu laten vertrekken. Maar ook bij Jong Genk waren er enkele verschuivingen. Na de uitgaande transfers van Mika Godts (Ajax) en Sam De Grand (Lommel) werd Jamie Yayi Mpie (Roda JC) aangetrokken. Bastien Toma keerde vervroegd terug van zijn uitleenbeurt aan het Portugese Paços de Ferreira.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 21-jarige Mpie, een aanvaller, ondertekende in Genk een contract voor anderhalf seizoen. Bij Roda kwam hij in de Nederlandse tweede klasse in de eerste seizoenshelft negen keer in actie (een goal). Eerder was de Tongenaar actief in de jeugdopleidingen van OH Leuven, Anderlecht en het Italiaanse Sampdoria. Mpie was ook jarenlang Belgisch jeugdinternational.

De 23-jarige Toma speelde in de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 31 wedstrijden voor het eerste elftal van Genk (3 goals). Hij werd deze zomer uitgeleend aan de Portugese eersteklasser Paços de Ferreira, waarvoor hij zestien keer in actie kwam. Genk roept hem vervroegd terug op het middenveld van Jong Genk in de Challenger Pro League te versterken.

Jong Genk staat na negentien speeldagen elfde en voorlaatste in de Challenger Pro League, met vijftien punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top