Bruny Nsimba moet Beveren helpen in strijd voor promotie

Jupiler Pro League | Bruny Nsimba verlaat Antwerp en zet zijn carrière verder bij SK Beveren. Beide clubs maakten de definitieve overgang dinsdagavond laat bekend. De 22-jarige Nsimba was bij de Great Old geen basisspeler, hij kwam dit seizoen dertien keer in actie. De flankaanvaller moet Beveren in 1B helpen in de strijd voor promotie naar de Jupiler Pro League.

Door Belga

Deel dit nieuws

Drie weken geleden maakte Nsimba tegen KV Oostende nog zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau voor Antwerp. Het volstond echter niet voor een verlengd verblijf op de Bosuil. De Belg, met Congolese en Angolese roots, is de vierde wintertransfer van Beveren. De Leeuwen haalden eerder op de dag ook al de Kameroense aanvaller Jerome Ngom Mbekeli aan boord.

"Wij volgden Bruny sinds deze zomer", gaf de Beverse CEO Antoine Gobin aan op de clubwebsite. "Omdat hij een belangrijke rol vervulde op de bank bij Antwerp, was het moeilijk om hem te halen. Hij kan op elke positie in het aanvallende compartiment uit de voeten en heeft zich bewezen op het hoogste niveau. Toen hij in de laatste seconden van de mercato beschikbaar kwam, lieten we deze kans niet liggen. Zonder twijfel zal hij een belangrijk onderdeel zijn van onze aanval in de komende maanden."

Beveren staat momenteel tweede in de Challenger Pro League, met 39 punten na 20 speeldagen. RWDM leidt met 40 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top