AA Gent verliest Salah in extremis aan Rennes, Nigeriaan Orban is zijn vervanger

Jupiler Pro League | AA Gent heeft op de slotdag van de wintermercato aanvaller Ibrahim Salah naar Stade Rennes laten vertrekken. De 21-jarige Belgische Marokkaan ondertekende bij de club van Rode Duivels Arthur Theate en Jérémy Doku een contract voor 4,5 seizoenen. Beide clubs maakten de transfer in de nacht van dinsdag op woensdag officieel bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Salah brak dit seizoen helemaal door bij Gent met drie goals in 21 wedstrijden. Hij maakte in augustus pas zijn debuut in het eerste elftal van de Buffalo's in de thuiswedstrijd tegen Westerlo (2-1).

"Toen ik tekende voor KAA Gent, was ik zeker dat ik de juiste keuze maakte. Ik wil de club bedanken voor het afgelopen anderhalf jaar", zei Salah in een afscheidswoord op de website van Gent. "Het was een geweldige periode waarin ik een betere speler werd dan ik was. Ik verlaat KAA Gent met veel emoties, want ik voelde me hier thuis. Ik neem geen afscheid van een club, maar wel van een familie. Ik bedank in het bijzonder de coach omdat hij me het vertrouwen gaf, maar ook de staf en mijn ploegmaats. Dankjewel aan alle fans die mezelf en de ploeg gesteund hebben, op goeie en minder goeie momenten. Ik zal jullie nooit vergeten. Nu begint een nieuw avontuur voor mij, maar ik hou Gent voor altijd in mijn hart. Come on Buffalo's." Rennes staat momenteel vijfde in de Ligue 1 en strijdt nog volop voor de Champions League-plaatsen.

Gent haalde met Gift Emmanuel Orban intussen een nieuwe aanvaller. De twintigjarige Nigeriaan komt over van het Noorse Stabaek. Daar was hij het voorbije seizoen goed voor 19 goals in 24 wedstrijden. Onder meer dankzij zijn doelpunten mocht Stabaek de promotie naar de Noorse eerste klasse vieren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top