Shinji Kagawa verlaat STVV en keert terug naar Japan

Jupiler Pro League | STVV heeft woensdagmorgen het vertrek van middenvelder Shinji Kagawa aangekondigd. De 33-jarige Japanner verliet op de slotdag van de wintermercato Stayen voor een transfer naar Cerezo Osaka in zijn thuisland. Kagawa maakt hiermee de cirkel van zijn carrière helemaal rond. Cerezo Osaka was ook zijn eerste profclub.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We zijn heel vereerd dat een klassespeler als Kagawa deel heeft uitgemaakt van STVV", blikte Andre Pinto, de sportief directeur van STVV, terug. "Tijdens zijn verblijf op Stayen toonde Shinji regelmatig zijn onversneden klasse. Vooral het olympische doelpunt tegen Charleroi zal ons altijd bijblijven. Daarnaast was Kagawa ook een mentor voor onze jonge spelers. Onze youngsters konden op training met de ogen stelen van iemand die op het allerhoogste niveau gespeeld heeft."

Kagawa was eerder in zijn carrière actief voor Borussia Dortmund, Manchester United, Besiktas, Real Zaragoza en PAOK Saloniki. Hij veroverde twee landstitels in Duitsland (2011 en 2012) en eentje in Engeland (2013). Kagawa streek in januari vorig jaar neer op Stayen. Bij de Kanaries kwam hij achttien keer in actie, waarvan twaalf keer dit seizoen. Hij maakte twee goals.

"Ik wil iedereen bedanken voor de steun", keek Kagawa zelf terug. "Ik heb een fijne tijd beleefd bij STVV en heb er heel wat nieuwe vrienden leren kennen. Hopelijk bereikt STVV de play-offs, ik wens het team alleszins veel succes."

STVV staat na 23 speeldagen in de Jupiler Pro League negende, met 32 punten. Het telt een puntje minder dan Cercle Brugge, dat als achtste op de laatste plaats voor de Europe play-offs staat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top