Islam Slimani tekent bij Anderlecht tot het einde van seizoen

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht heeft zich dinsdag op de slotdag van de wintermercato versterkt met de 34-jarige Islam Slimani. De spits komt over van de Franse eersteklasser Stade Brest en ondertekende een contract bij paars-wit tot het einde van het seizoen. Dat maakte de club bekend op haar website.

Door Belga

Deel dit nieuws

Slimani was eerder actief bij topclubs als Sporting Lissabon, Leicester City, AS Monaco en Fenerbahçe. "Naast zijn 134 doelpunten in clubverband is hij met 42 doelpunten in 89 wedstrijden ook de Algerijnse topscorer aller tijden. Hij heeft eveneens vier edities van de Africa Cup, waaronder de eindzege in 2019, een WK, de Portugese beker en de Portugese Supercup achter zijn naam staan", stelde Anderlecht op zijn website.

Paars-wit was al enkele weken op zoek naar een nieuwe aanvaller na het vertrek van Fabio Silva. Ook Sebastiano Esposito vertrok dinsdag. Slimani kwam bij Brest, de nummer zestien uit de Ligue 1 en de club van onze landgenoot Noah Fadiga, in de eerste seizoenshelft niet verder dan een goal in zestien competitieduels.

Anderlecht is na 23 speeldagen in de Jupiler Pro League tegenvallend elfde, met 28 punten. Vrijdag wacht paars-wit een verplaatsing naar Oostende.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top