Jonge Nigeriaan Arokodare is de vervanger van Paul Onuachu bij Racing Genk

Jupiler Pro League | Racing Genk heeft dinsdag in de sloturen van de wintermercato nog een vervanger kunnen vinden voor de vertrokken topschutter Paul Onuachu. Zijn landgenoot Tolu Arokodare kwam over van de Franse tweedeklasser Amiens en ondertekende een contract voor 4,5 seizoenen bij de competitieleider. Arokodare leek dinsdag ook even op weg naar Anderlecht, maar dat beet in het zand.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 22-jarige Nigeriaan was dit seizoen goed voor acht goals in 23 wedstrijden bij Amiens. Hij moet met zijn 1m97 nauwelijks vier centimeter onderdoen voor Gouden Stier Onuachu (2m01).

"Ondanks zijn lengte is hij heel beweeglijk, snel in de eerste meters en sterk met het hoofd", verklaarde Dimitri de Condé de keuze voor de nieuwe Genkse aanvaller. "Tolu laat vandaag al flitsen van zijn klasse zien. Daarnaast zit er ook nog heel wat rek op. Onder de vleugels van onze technische staf gaat hij de komende jaren nog grote stappen voorwaarts kunnen zetten. We hebben met verschillende andere jonge talenten bewezen dat KRC Genk daarvoor de ideale omgeving is."

Ook Tolu Arokodare zelf is in zijn nopjes in zijn nieuwe omgeving: "Ik ben heel blij om in Genk te zijn. Op dit moment in mijn carrière kan ik mij geen betere club inbeelden. Ik hoop samen met het team de goede resultaten van de eerste seizoenshelft verder te zetten en prijzen te pakken. Paul laat grote schoenen achter om te vullen. Maar ik ben vastberaden om mij 100% te geven voor deze mooie club."

Paul Onuachu maakte eerder op de avond de overstap van Genk naar Southampton, de rode lantaarn in de Premier League. Met zijn transfer zou een bedrag van minstens achttien miljoen euro gemoeid zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top