Republikeinse Nikki Haley zo goed als zeker presidentskandidaat, aldus Amerikaanse media

Nieuws | Nikki Haley, voormalig Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties en oud-gouverneur van South Carolina, staat op het punt zich kandidaat te stellen voor het presidentschap namens de Republikeinse partij. Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder The Washington Post.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens mensen uit haar directe omgeving doet de 51-jarige Haley haar formele aankondiging op 15 februari. Mogelijk brengt ze deze week al een video uit waarin ze zichzelf positioneert als de eerste verklaarde Republikeinse uitdager van Donald Trump, onder wie ze diende als VN-ambassadeur.

Haley heeft in het verleden gezegd zich niet kandidaat te stellen mocht Trump zich opnieuw verkiesbaar stellen. Daar is ze duidelijk van teruggekomen. "Het is tijd voor een nieuwe generatie", schreef ze onlangs op Twitter. "Het is tijd voor nieuw leiderschap. En het is tijd om ons land terug te nemen. Amerika is het gevecht waard - en we zijn nog maar net begonnen."

Het eerste Republikeinse presidentiële debat zal naar verwachting in juli of augustus zijn. Het partijbestuur overweegt voor deelname aan de debatten een vereiste in te stellen dat kandidaten moeten aantonen dat ze voldoende geld kunnen inzamelen onder kiezers, een strategie die de Democraten in 2020 gebruikten om hun donorpool te vergroten.

Dat noopt kandidaten zich tijdig kandidaat te stellen. Andere Republikeinse zwaargewichten van wie verwacht wordt dat ze zich spoedig in de race zullen mengen zijn gouverneur Ron DeSantis van Florida, voormalig vicepresident Mike Pence en oud-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top