KV Oostende haalt Kroatische verdediger Mateo Barac

Jupiler Pro League | KV Oostende heeft de centrale verdediger Mateo Barac, die op huurbasis overkomt van het Russische Samara, vastgelegd. Dat heeft de kustploeg dinsdag gemeld. KVO bedong ook een aankoopoptie op de Kroaat.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 28-jarige Barac voetbalde in het verleden onder meer voor Rapid Wenen. Het voorbije 1,5 jaar speelde hij in de Russische competitie bij Sochi en Samara. Van die laatste ploeg huurt KVO hem nu met aankoopoptie. In 2017 werd hij opgeroepen voor de Kroatische nationale ploeg.

"Mateo is een linksvoetige centrale verdediger en dat is een positie die we zeker nog konden gebruiken", zegt Gauthier Ganaye van KVO. "Bovendien brengt hij, net als zijn landgenoot Rodin, de nodige ervaring met zich mee. Met hen erbij is onze verdediging nu gevoelig versterkt. Mateo is kopbalsterk, is stevig in duel en heeft een goede lange pass. We haalden vijf kwalitatieve spelers in deze januari-mercato en daarmee ben ik zeer tevreden. We zijn gewapend om het seizoen tot een goed einde te brengen."

Barac komt morgen/woensdag toe in Oostende en legt dan ook zijn fysieke en medische testen af. Donderdag sluit hij aan bij de groep.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top