Thorgan Hazard gaat op huurbasis naar PSV

Eredivisie | Thorgan Hazard trekt de deur bij Borussia Dortmund achter zich dicht. De winger trekt op huurbasis naar PSV Eindhoven, zo bevestigen beide clubs dinsdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 29-jarige Hazard verlaat Duitsland na bijna negen jaar. De bij RC Lens opgeleide Rode Duivel (47 caps) kwam in de zomer van 2014 in de Bundesliga terecht, bij Borussia Mönchengladbach. Chelsea leende hem in eerste instantie uit, een jaar nadien nam Mönchengladbach hem definitief over. Van 2012 tot 2014 had hij op uitleenbasis indruk gemaakt bij Zulte Waregem, wat hem in 2013 de Gouden Schoen en in 2014 de titel van Profvoetballer van het Jaar opleverde.

Na vijf seizoenen, 182 matchen, 46 doelpunten en 44 assists trok Thorgan Hazard naar het andere Borussia, Dortmund. In 122 wedstrijden voor de Borussen vond hij 18 keer de weg naar de netten en liet hij 21 assists optekenen. In 2021 mocht hij mee de DFB-Pokal in de lucht steken. Dit seizoen trad hij aan in 21 matchen (1 goal), maar slechts zes keer stond hij in de basis.

In Eindhoven gaat Hazard niet alleen op zoek naar meer speelminuten, hij wil er ook de Nederlandse titel pakken. Met Zulte Waregem greep hij in 2013 net naast de landstitel, en met Dortmund werd hij twee keer vicekampioen. In de Eredivisie is PSV, dat recent ook Fabio Silva (ex-Anderlecht) strikte, derde na 19 speeldagen, op vier punten van leider Feyenoord.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top