Beerschot huurt nog een verdediger van zusterclub Sheffield United

Challenger Pro League | Beerschot is dan toch nog in actie geschoten tijdens de transferperiode. De club werd aanvankelijk nog getroffen door een transferverbod, maar ook toen dat weggewerkt was bleef er een transferstilte in het Olympisch Stadion. Tot op 'deadline day' dus; want na Henri Koide komt nu ook Nicksoen Gomis de Kielse rangen versterken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gomis is een 20-jarige Fransman die op uitleenbasis overkomt van Sheffield United; de zusterclub van Beerschot. Gomis kwam bij Sheffield uit voor de U21 en hoopt om bij Beerschot wat meer minuten in een eerste elftal te krijgen.

Technisch manager Gyorgy Csepregi denkt alvast dat Gomis een toegevoegde waarde kan hebben in de titelstrijd van Beerschot. "Nicksoen geeft ons mogelijkheden achteraan en op de 6-positie op het middenveld", klinkt het op de officiële website van Beerschot. “Hij kan op beide posities goed uit de voeten. Met zijn atletisch vermogen en technische bagage is hij dus een interessant profiel voor ons om aan de kern toe te voegen.”

Gomis voetbalt sinds zijn 16e bij Sheffield; dat hem in 2018 wegplukte bij het Franse Evreux. Eind 2021 werd hij nog wel even een maandje uitgeleend aan Bradford.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top