Milan verrast Groenewegen in de sprint van de tweede rit in de Saudi Tour

Wielersport | Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) heeft de tweede rit in de Saudi Tour (2.1) op zijn naam gebracht. De Italiaan haalde het na 184 km in Shalal Sijlyat Rocks in de sprint voor Dylan Groenewegen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In deze langste rit van de Saudi Tour, over 184 km, reden drie renners al vroeg weg: Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff, Manabu Ishibashi en Enekoitz Azparren. Ze verzamelden een mooie bonus op het peloton. Na de bonussprint moest Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff wel lossen, het duo voorop reed vervolgens een voorgift van maar liefst 7:30 bij elkaar op het peloton. 

Door enkele zandvlagen onderweg zakte het tempo, ook vooraan en iets voorbij halfweg koers kregen we een hergroepering. Met een felle tegenwind en een slakkengangetje ging het daarna gegroepeerd richting finish.

Bijna twee uur lang gebeurde er niets, met uitzondering van een valpartij voor Kenneth Van Rooy, tot op 31,5 km van het eind plots de hel uitbrak. In geen tijd ging het tempo de hoogte in naar 60 km per uur en brak het peloton in stukken. Een getimede zet, want het parcours draaide een tweetal kilometer verder naar links waardoor de wind zijn rol kon spelen.

In dat tweede pelotonnetje belandde de topfavoriet voor het eindklassement Buitrago en pas op 9 à 10 km van het eind wisten ze terug te keren vooraan. De sprintvoorbereiding begon, werd nog even verstoord door een late uitval, maar zonder veel erg. In die sprint zette Cees Bol als eerste aan en raakte Dylan Groenewegen een beetje ingesloten door zijn eigen lead-out. Uiteindelijk pakte Jonathan Milan verrassend de zege voor de twee Nederlanders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top