ATP legt Zverev geen sanctie op na beschuldigingen van huiselijk geweld

Sport | De vereniging voor tennisprofs ATP zal voormalig nummer twee van de wereld Alexander Zverev geen sanctie opleggen na beschuldigingen van huiselijk geweld aan het adres van de Duitser. Een onderzoek vond "onvoldoende bewijs". Dat heeft de ATP vandaag bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De ATP startte in oktober 2021 een onderzoek nadat Zverevs ex-vriendin Olga Sharypova naar buiten had gebracht dat de olympische kampioen van Tokio haar tijdens hun relatie emotioneel en fysiek mishandelde. Dat zou onder meer gebeurd zijn tijdens het ATP Masters 1000-toernooi in het Chinese Sjanghai in oktober 2019. Naar de gebeurtenissen op dat toernooi voerde de ATP in eerste instantie een onderzoek, maar ook vermeend wangedrag in Monaco, New York en Genève werd onder de loep genomen.

"Een groot onafhankelijk onderzoek naar Alexander Zverev heeft onvoldoende bewijs gevonden om de beschuldigingen van misbruik hard te maken. Bijgevolg wordt geen disciplinaire actie ondernomen door de ATP", zo klinkt het in een mededeling. "Het onderzoek werd uitgevoerd door The Lake Forest Group (LFG). LFG had uitvoerige gesprekken met Sharypova en Zverev, en 24 andere personen, onder wie familieleden en vrienden, tennissers en andere partijen betrokken bij de ATP Tour." De onderzoekers bekeken ook tekstberichten, audiofragmenten en foto's. De ATP meldt nog dat het alsnog actie kan ondernemen, indien nieuw bewijs aan het licht zou komen of voor het gerecht zou blijken dat er ATP-regels werden overtreden.

Zverev heeft steeds de aantijgingen ontkend. Eerder deze maand vierde hij zijn rentree na een zware enkelblessure.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top