Was vroeger alles beter? 'You' versus 'The Serpent'

Series | Februari is een maand om naar uit te kijken want deze maand keert Joe Goldberg voor een vierde seizoen terug. Je weet wel, de onstopbare stalker uit 'You'.

Door MF

Deel dit nieuws

En de trailer van het nieuwe seizoen ziet er veelbelovend uit. Denk exotisme, stalking, nog meer stalking en moeilijke liefde. Liefde? Jawel, liefde zit Joe in het bloed, en vaak eindigt ook alles in een bloedbad. Waar vinden we de moordenaar die het duel met Joe in deze rubriek kan aangaan? Minder ver van huis dan je denkt. Want Amerikaanse series mogen dan wel overbevolkt met koelbloedige moordenaars zijn, Frankrijk moet niet onderdoen. De tegenstander van onze favoriete stalker wordt daarom 'The Serpent', een geduchte tegenstander, temeer daar het verhaal ook echt gebeurd is!

Huiveringwekkend Londen!

En jawel, na een alweer adembenemende finale in het teken van de dood moet Joe Goldberg opnieuw op de vlucht slaan. Na New York en Californië lijkt het een slecht idee om in de States te blijven. Op naar Londen en een nieuw leven dan maar. En op naar een nieuwe obsessie, natuurlijk Een nieuw leven, een nieuwe identiteit. Joe wordt Jonathan Moore en gaat als prof aan een zeer selecte unief in Londen werken waar hij al snel geobsedeerd raakt door een jonge vrouw. Maar, en dat is nieuw, deze keer valt hij ook zelf ten prooi aan een stalker die alles over hem lijkt te weten. Aan stalking geen gebrek dus in dit vierde seizoen, en ons hoor je alvast niet klagen! Behalve over het feit dat dit vierde seizoen uit twee delen bestaat en we dus moeten wachten op het tweede deel, dat uitkomt op 9 maart, om te weten hoe het verhaal afloopt.

Maar Bangkok is ook niet slecht!

Aan seriemoordenaars en moordenaars tout court geen gebrek in series, maar we moeten toegeven dat Charles, de koelbloedige moordenaar van 'The Serpent', niet alleen even geobsedeerd is als Joe. Beiden zetten ook al hun charme in om hun slachtoffers en eventuele getuigen in hun web te strikken. 'The Serpent' deed het bijzonder goed bij de release. En dat had niet alleen te maken met het geweldige acteerwerk en de steengoede plot, maar ook met het feit dat het hier om een waargebeurd verhaal gaat. Het verhaal van Charles Sobhraj, een jonge Franse expat die samen met zijn partner talloze toeristen die de schoonheid van Thailand komen ontdekken, charmeert, doodt en berooft. 

Netflix, topleverancier van seriemoordenaars

Het staat als een paal boven water: in enkele jaren tijd is het platform met het bekende Tudum dé plaats van afspraak van moordenaars geworden, of die nu fictief of helaas uit het echte leven gegrepen zijn. En als we het vandaag over Joe Goldberg en Charles Sobhraj hebben, kunnen amateurs van het genre er ook terecht om er Jeffrey Dahmer, Ted Bundy, the Nightstalker en nog tal van anderen te ontdekken! Maar val in februari vooral voor Joe en Charles. Het is moeilijk kiezen tussen de twee, maar als we dan toch een tikkeltje bevooroordeeld mogen zijn, dan gaan we voor 'The Serpent', een Franse productie die in niets moet onderdoen voor de grootste internationale series. 

Geniet van de beste nieuwe series en Netflix-klassiekers, zoals het vierde seizoen van 'You', beschikbaar vanaf 9 februari, en 'The Serpent', dankzij de All Stars-optie van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top