Jong Genk ontvangt SK Beveren... op de Freethiel

Sport | Jong Genk zal aanstaande vrijdag SK Beveren ontvangen in Beveren. Dat is het opvallende resultaat van een rondje onderhandelen nadat er bij Genk beslist werd om het kapot gespeelde A-veld van de Cegeka Arena te sparen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de match tegen SL16 FC zou Jong Genk uitwijken naar Lommel, maar die wedstrijd werd op haar beurt afgelast door de hevige sneeuwval. Bij de deal met Lommel werd er ook geopperd dat mogelijk ook de match tegen Beveren in Lommel zou doorgaan, maar daar was een kink in de kabel gekomen waardoor Jong Genk op zoek moest naar een ander stadion.

CS Visé leek even een optie, maar ook die onderhandelingen liepen spaak. Uiteindelijk bood Beveren zichzelf aan als laatste redmiddel. "Door intensief gebruik, zowel door de A-ploeg als door Jong Genk, bevindt het veld van de Cegeka Arena zich in slechte staat. KRC Genk onderzocht alle mogelijke oplossingen om de wedstrijd op een veld van een naburige club te laten doorgaan. Geen enkel team stelde zich flexibel op. Als laatste redmiddel heeft SK Beveren voorgesteld de deuren van de eigen Freethiel te openen, zodat de wedstrijd vrijdag alsnog op een veilig en reglementair veld afgewerkt kan worden", meldt SK Beveren.

Om het thuisvoordeel van Beveren uit te sluiten werd er wel beslist om de match achter gesloten deuren te spelen. Hierdoor mogen er dus ook geen fans van Beveren in het uitvak. "We moedigen onze supporters aan de wedstrijd te volgen in een café waaraan een supportersclub verbonden is. De club bekijkt morgen met de supportersfederatie op welke manier we onze supporters kunnen ondersteunen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top