Nainggolan keert terug naar Italië, Hazard verlaat Dortmund

Sport | De wintermercato draait op volle toeren, want tot 31 januari hebben de voetbalclubs nog de tijd om hun teams te versterken. Pickx verzamelt de belangrijkste geruchten en officiële mededelingen op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Goed nieuws voor Radja Nainggolan, hij kan terugkeren naar Italië. Hij heeft tot 30 juni 2023 getekend bij de Italiaanse tweede divisie club SPAL met een automatische verlenging voor het seizoen 2023-2024 als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. De middenvelder begon het seizoen bij Antwerp, maar werd in oktober uit de hoofdploeg gezet.

Westerlo heeft de komst van Yusuke Matsuo aangekondigd. De 25-jarige Japanse middenvelder heeft een contract voor één jaar getekend. Matsuo komt over van Urawa Reds, waar hij sinds januari 2022 speelt. Voor die ploeg speelde hij 40 wedstrijden, waarin hij 11 doelpunten scoorde en zeven assists gaf. De collega's van KV Kortrijk hebben de kern versterkt met Nikolas Dyhr. De 21-jarige Deense linksback wordt de rest van het seizoen uitgeleend door FC Midtjylland.

Er beweegt ook wat bij KRC Genk, want de huidige aanvoerder van de competitie in de eerste klasse heeft zijn 17-jarige talent Mika Godts laten verkassen naar Ajax Amsterdam. De Genkies ontvangen een miljoen euro voor de transfer van de spits, al bij al geen slechte zaak. De polyvalente Nigeriaanse speler Christian Akpan, amper 18 jaar oud, maakt de omgekeerde beweging en mag komende tijd genieten van de Limburgse gastvrijheid.

Harry Toffolo gaat niet naar Hull City en zal naar verwachting tekenen voor Anderlecht. De 27-jarige linksback van Nottingham Forest zat zondag op de tribune in het Lotto Park, de officiële aankondiging van zijn transfer kan elk moment plaatsvinden. Dat is overigens niet het enige nieuws dat er bij paars-wit te rapen valt: Wesley Hoedt gaat waarschijnlijk verkassen naar Watford, vermoedelijk om de loonlijst van de Brusselse club wat te verlichten.

Ingewijden verklaren dat Standard binnenkort afscheid neemt van Nicolas Raskin en Selim Amallah. De Franstalige krant La Dernière Heure bericht dat er bijna een akkoord is bereikt met de Rangers voor een transfer die wordt geschat op 2 miljoen euro, inclusief bonussen, en een commissie van 20% bij doorverkoop van dit talent. Amallah maakt kans om binnenkort bij Valladolid te mogen beginnen, maar de Marokkaanse international kan ook rekenen op de warme belangstelling van Hertha Berlin.

Sporting Charleroi staat op het punt een nieuwe aanwinst in te lijven. De Zebra's hebben een akkoord bereikt met de Palestijnse spits Oday Dabbagh. De 24-jarige aanvaller speelt momenteel voor Arouca in Portugal, waar hij dit seizoen in 17 wedstrijden tien doelpunten heeft gemaakt. De Carolos zouden hem het liefst van al meteen inschakelen, maar de kans bestaat dat Dabbagh pas deze zomer aan de bak mag.

De dagen van Thorgan Hazard bij Dortmund lijken geteld. De 29-jarige aanvallende middenvelder heeft verschillende opties, als we de aanzwellende geruchten mogen geloven. Zo is het mogelijk dat hij uitgeleend kan worden aan PSV Eindhoven, maar er zijn ook aanwijzingen dat hij bij Everton kan starten, in de Premier League.

João Cancelo zal Manchester City verlaten, schrijft The Athletic. De 28-jarige Portugese verdediger is momenteel allesbehalve blij met de speelkansen bij de Engelse club en hij zal vermoedelijk met een koopoptie uitgeleend worden aan Bayern München.

Sander Berge, momenteel onder contract bij Genk, heeft plannen om te verkassen naar de Premier League. De middenvelder is momenteel een belangrijke speler bij Sheffield United in tweede klasse, maar zat tot zijn ongenoegen niet bij de selectie van Sheffield voor de beker dit weekend. Dit heeft de geruchten over een overstap naar Fulham of Newcastle versneld.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus, evenals de Bundesliga, Serie A en La Liga via Eleven Sports en de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports.

Lees ook dit transfernieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top