Bondsparket wil drie speeldagen schorsing voor slag Stengs

Jupiler Pro League | Het bondsparket van de KBVB wil Antwerp-speler Calvin Stengs drie wedstrijden aan de kant houden voor zijn rode kaart van afgelopen weekend. Stengs sloeg naar een tegenspeler van RSC Anderlecht na een duel. Borja Lopez van Zulte Waregem riskeert een wedstrijd schorsing met uitstel voor zijn rode kaart tegen Club Brugge.

Door Belga

Deel dit nieuws

Stengs was na een afgebroken aanval van Anderlecht in de 63e minuut in duel gekomen met Amadou Diawara, die hem opzichtig ophield. De Nederlandse middenvelder reageerde met een slaande, zwaaiende beweging, en raakte zo half het lichaam van Diawara.

Het bondsparket wil vier speeldagen schorsing, waarvan drie effectief, voor die slag. Het zag ook op de beelden dat Diawara op het moment van de slag al aan het vallen was en Stengs dus geluk had. Was Diawara niet aan het vallen geweest, had Stengs hem waarschijnlijk vol op het lichaam geraakt, waar voor het bondsparket een strengere bestraffing aan zou hebben vastgehangen. Stengs kijkt ook aan tegen 3.500 euro boete.

Borja Lopez van Essevee werd in de 84e minuut van het duel tegen Club Brugge van het veld gestuurd. Bij een 1-2 stand voor Club moest de Spanjaard aan de noodrem gaan hangen om de doorgebroken Lang van een doelkans te houden. Hij tackelde, maar raakte alleen maar de Nederlander en geen bal.

De tackle was niet gemeen en het strafblad van de Spanjaard is tot nu toe nog blanco. Daarom hield het bondsparket haar voorstel op één speeldag schorsing met uitstel en 500 euro boete.

Het staat beide spelers en hun clubs vrij om niet akkoord te gaan met het voorstel van het parket. In dat geval zal hun dossier behandeld worden door het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top