Djokovic zet Roland Garros met stip in agenda voor droommeeting met Nadal

Sport | Novak Djokovic won voor de tiende keer in zijn carrière de Australian Open, meteen zijn 22e grandslamzege. Hiermee deelt de Serviër nu het record van meeste aantal grandslamoverwinningen met Rafael Nadal. Met Roland Garros in het vooruitzicht wordt het uitkijken naar het grandslamtoernooi in Parijs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Novak Djokovic heeft zijn gram gehaald in Australië. Een jaar na zijn afwezigheid op de Australian Open omwille van de coronaperikelen, neemt de Serviër wraak voor zijn uitwijzing van een jaar terug. Omdat de coronaregels zijn opgeheven, was hij nu wel welkom in Melbourne. Djokovic mocht reeds voor de tiende keer in zijn carrière het zegegebaar maken op de Australian Open. De Serviër, die maar één set moest afstaan in Australië, wordt ook dankzij zijn 93e toernooizege opnieuw nummer 1 van de wereld. Djokovic begon twee weken geleden nog als nummer 5 van de wereld aan de Australian Open.

"Ik beschouw dit als de grootste titel uit mijn loopbaan, als je naar de omstandigheden kijkt", zei een zichtbaar geëmotioneerde Djokovic. "Het kostte mentaal ontzettend veel energie om bij de les te blijven en om mij niet met andere zaken bezig te houden."

Op zoek naar records Federer en Connors

Het moet gezegd worden, op zijn 35ste lijkt Djokovic sterker dan ooit. Door de afwezigheid van Carlos Alcaraz en de vroege uitschakeling van Rafael Nadal, Daniil Medvedev en Casper Ruud waren er nog maar weinig spelers in de race om de Serviër te verontrusten. Alleen al omwille van zijn geweldige track record in Australië was Djokovic torenhoog favoriet. En ondanks wat fysieke kwalen aan het begin van het toernooi wist hij zich makkelijk te tennissen tot in de finale tegen Stefanos Tsitsipas. De arme Griek werd in drie sets geklopt: 6-3, 7-6 (7/4) en 7-6 (7/5). De wedstrijd in de Rod Laver Arena duurde net geen drie uur. Tsitsipas speelde zijn tweede grandslamfinale maar blijft net als twee jaar geleden in Parijs met lege handen achter.

Hoewel Djokovic reeds 93 toernooizeges boekte doorheen zijn carrière, zal de Serviër nog niet op zijn lauweren willen rusten. Dit seizoen (en wie weet nog langer) zal hij proberen om dichtbij de records van Roger Federer en Jimmy Connors te komen. Federer pakte in zijn carrière 103 trofeeën, Connors 109. Maar Djokovic zal er nog meer op gebrand zijn om de enige speler te worden met de meeste grandslamoverwinningen. Met 22 titels deelt hij dit record nu met Rafael Nadal. Als Djokovic “mister Australian Open” is, dan mag Nadal “mister Roland Garros” genoemd worden met 14 eindzeges in Parijs. En laat nu net Roland Garros de volgende grandslammeeting worden waar Djokovic en Nadal mogelijk de degens kunnen kruisen. Aftellen maar!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top