Groenewegen triomfeert in Saudi Tour ondanks twee lekke banden

Wielersport | Dylan Groenewegen toonde zich in de openingsrit van de Saudi Tour (2.1) veruit de snelste. De Nederlander sprintte met veel machtsvertoon naar zijn eerste zege van het seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ondanks twee lekke banden en mechanische pech kon Groenewegen wel sprinten. Dat was niet voor alle snelle jongens weggelegd in een etappe die door slechte wegen werd gekenmerkt. Ook de Nederlander moest enkele ploegmaten opsouperen om terug te keren in het peloton, maar op het eind had hij voldoende aan Luka Mezgec en nieuwe aanwinst Zdenek Stybar om de klus te klaren. "Dit is echt een overwinning van de ploeg", reageerde hij na afloop. "Ze hebben ontzettend sterk gereden. We moesten onderweg bijna alle achtervolgingswerk op ons nemen, enkel DSM deed ook een duit in het zakje."

De laatste vluchter werd op 13,5 km ingehaald. "De kopgroep was erg sterk en met nog twintig kilometer te gaan, bedroeg het verschil nog twee minuten op die ene vluchter. Ik reed dan ook nog eens op een slecht moment lek, maar liet de hele ploeg op me wachten en ze wisten me in twee minuten weer terug te brengen. Ongelooflijk sterk."

In de finale had hij voldoende aan twee ploegmaten om hem te loodsen in de sprint. Hij moest slechts enkele tientallen meters zelf sprinten. "Ik ben blij dat we meteen in onze eerste koers kunnen winnen", stelde hij nog. "De vorm was goed, maar je hebt altijd bevestiging nodig in een koers. Dit is voor ons een belangrijke wedstrijd (sponsor Alula is de regio waardoor ze koersen) en we hebben onze sponsor trots gemaakt."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top