Groenewegen zet eerste etappe van de Saudi Tour op zijn naam

Wielersport | Dylan Groenewegen heeft maandag de openingsrit in de Saudi Tour (2.1) gewonnen. De Nederlander haalde het na 180,5 km in Khaybar in de sprint voor de Serviër Dusan Rajovic en de Duitser Max Walscheid. Hij is meteen ook de eerste leider.

Door Belga

Deel dit nieuws

De derde editie van de Saudi Tour, althans toch in een internationale context, bracht zeven World Tourteams aan de start. Astana, Bahrain-Victorious, Cofidis, Movistar, Team DSM, UAE Team Emirates en Team Jayco Alula van Dylan Groenewegen, de ploeg die gesponsord wordt door de regio in Saudi-Arabië waar de wedstrijd plaatsvindt. Voorts nog 6 ProTeams, waaronder het Belgische Bingoal WB en tot slot nog 3 lokale kleinere teams.

Lotto-Dstny is er niet bij met titelverdediger Maxim Van Gils, noch met snelle man Caleb Ewan. De eerste rit was er op papier nochtans één voor de sprinters, al moesten ze dan wel aan de finish geraken. De wedstrijd werd onderweg immers ontsierd door tal van lekke banden omwille van het slechte wegdek.

Nadat met Marcus Sander Hansen op 13,5 km de laatste vroege vluchter van een groep van zes, met daarin ook onze landgenoot Aaron Van der Beken, werd opgeraapt, begon de sprintvoorbereiding. Met een beperkt peloton, heel wat renners reden niet meer in de eerst groep door de vele lekke banden en ook de felle tegenwind.

Team DSM zag John Degenkolb uitvallen met een lekke band op 8,5 km en verloor daarmee een belangrijke schakel in de voorbereiding. De sprint werd daarna ook nog eens ontsierd door een massale valpartij op 1,6 km van het eind met enkele renners van Bingoal WB. In de sprint zag Dylan Groenewegen zich perfect gepiloteerd. Hij haalde het met de vingers in de neus voor Rajovic (Bahrain - Victorious).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top