Lotte Kopecky voert Belgische selectie aan in Grenchen

Wielersport | België trekt met vijftien renners naar het EK baanwielrennen van volgende maand in het Zwitserse Grenchen (8-12 februari). Het team bestaat uit zes vrouwen en negen mannen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Lotte Kopecky is de opvallendste naam. De 27-jarige is de regerende Europees kampioene in de afvalling en de puntenkoers, twee titels die ze vorig jaar in het Duitse München behaalde. Daarnaast is ze ook de huidige wereldkampioene afvalling en ploegkoers, met Shari Bossuyt. Die laatste is er ook bij in Grenchen, net als voormalig wereldkampioene keirin Nicky Degrendele, Valerie Jenaer, Julie Nicolaes en Elke Vanhoof. Hélène Hesters is reserve.

Bij de mannen worden de Belgische kleuren verdedigd door Thibaut Bernard, Brem Deman, Tuur Dens, Lindsay De Vylder, Robbe Ghys, Jules Hesters, Gianluca Pollefliet, Fabio Van Den Bossche en Noah Vandenbranden.

Op het EK in augustus 2022 won Robbe Ghys zilver in de puntenkoers en brons in de ploegkoers, met Fabio Van den Bossche. Jules Hesters haalde brons in de afvalling. Twee maanden later veroverde Van den Bossche op het WK in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines brons in de puntenkoers en de ploegkoers, met Lindsay De Vylder.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top