KBVB heeft principeakkoord met Vercauteren om technisch directeur te worden

Voetbal | De Koninklijke Belgische voetbalbond heeft met Frank Vercauteren een principeakkoord om technisch directeur te worden. Dat schrijft Het Nieuwsblad maandag. De KBVB wil het nieuws niet officieel bevestigen maar mogelijk gebeurt dat wel in de loop van de komende dagen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sinds het vertrek van Roberto Martinez na het teleurstellende WK in Qatar is de bond op zoek naar een nieuwe hoofdcoach en technisch directeur, twee functies die de Spanjaard combineerde. Met de 66-jarige Vercauteren zou alvast de nieuwe TD gevonden zijn. Sinds de voormalige international eind mei 2021 Antwerp verliet als trainer, zit hij zonder werkgever. Vercauteren werkte eerder voor de KBVB in 2008 en 2009, eerst als assistent van René Vandereycken en na diens ontslag als T1 ad interim tot de komst van Dick Advocaat.

Nog volgens Het Nieuwsblad is Domenico Tedesco in beeld voor de job van hoofdtrainer. De 37-jarige Italiaanse Duitser voetbalde zelf nooit op hoog niveau maar is een universitair geschoold ingenieur die al op jonge leeftijd begon te coachen. Het Nieuwsblad maakt de vergelijking met Julian Nagelsmann, de huidige T1 van Bayern München met wie hij de trainerscursus volgde. Tedesco werd in september ontslagen bij RB Leipzig nadat hij enkele maanden eerder met de Duitse ploeg de DFB-Pokal had gewonnen.

In een reactie aan Belga wil de KBVB voorlopig geen namen bevestigen, er wordt pas gecommuniceerd wanneer alles rond is. Dat is mogelijk al tegen het einde van deze week, klinkt het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top