Djokovic herovert eerste plaats op wereldranglijst, Goffin klimt naar 41

Sport | Novak Djokovic prijkt maandag voor het eerst sinds juni 2022 opnieuw helemaal bovenaan de wereldranglijst van het mannentennis. De Serviër won voor de tiende keer de Australian Open, goed voor een 22e grandslamtitel, en wipt in het klassement van nummer 5 naar 1.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 35-jarige Djokovic begint aan zijn 374e week (een record) op de eerste plaats. Hij neemt de scepter over van de jonge Spanjaard Carlos Alcaraz, die vanwege een blessure afzegde voor het toernooi in Melbourne. Hij is nu tweede. De Griek Stefanos Tsitsipas, verliezend finalist 'down under', wipt over de Noor Casper Ruud naar de derde plaats. De Rus Andrey Rublev (+1) maakt de top vijf vol. Rafael Nadal, die als titelhouder al vroeg werd uitgeschakeld op de Australian Open, zakt van 2 naar 6.

Iets lager op de ranking maakt de Amerikaan Tommy Paul dankzij zijn halve finale een stevige sprong. Hij gaat van 35 naar 19. Ook de Tsjech Jiri Lehecka (39e, +32) en de Amerikaan Ben Shelton (44e, +45), allebei kwartfinalist, zijn opvallende stijgers.

David Goffin gaat na zijn overwinning in het Challengertoernooi in Louvain-la-Neuve negen banken vooruit en belandt op 41. Winst is er ook voor de andere Belgen Zizou Bergs (+15, 115e), Joris De Loore (+8, 211e), Kimmer Coppejans (+5, 215e), Michael Geerts (+4, 248e) en Gauthier Onclin (+74, 264e).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top