RWDM verloor nog geen enkel punt als het op voorsprong kwam

Challenger Pro League | RWDM boekte zondagmiddag een belangrijke overwinning op het veld van Lierse. De Brusselaars kwamen al vroeg in de match op voorsprong nadat Liersedoelman Delanghe een voorzet fout inschatte en de bal in zijn eigen doel liet vallen. En als er één ding is dat je dit seizoen absoluut niet moet doen tegen RWDM; dan is het op achterstand komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RWDM kwam dit seizoen namelijk al 12x op voorsprong in 20 wedstrijden en het won al die matchen. De Brusselaars gooiden nog geen enkel punt te grabbel als ze een voorsprong beet hadden. Op achterstand komen tegen RWDM is dus fataal voor eventuele puntenwinst.

Beveren en RSCA Futures kwamen dit seizoen trouwens al het vaakst op voorsprong (15x). Maar de Waaslanders lieten de zege nog 4x uit de handen glippen (4x gelijk) terwijl de Brusselaars hun voorsprong zelfs 7x verkwanselden (4x gelijk, 3x verlies). Zo vanzelfsprekend is het dus zeker niet om een voorsprong vast te houden.

Beerschot - de derde titelkandidaat - zit daar mooi tussenin. De Mannekes kwamen 14x op voorsprong en pakten 12x de volle pot. Eén keer moesten ze nog een gelijkspel toestaan en één keer lieten ze het andere team er nog over komen (2-3 verlies tegen Lierse).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top