Leider Genk heeft geen kind aan rode lantaarn Seraing

Jupiler Pro League | Leider KRC Genk heeft zondagavond op de 23e speeldag van de Jupiler Pro League een eenvoudige 4-0 zege geboekt tegen Seraing. De Limburgers verstevigen hun leidersplaats en tellen, met een match minder op de teller, zes punten meer dan nummer twee Union.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een duel tussen de eerste en de rode lantaarn respecteerden Genk en Seraing in de Cegeka Arena vooral de logica van het klassement. Genk had niet veel nodig om de dam van Seraing te breken en legde de wedstrijd al in het openingskwartier in een beslissende plooi. Seraing-spits Mvoue luidde de ondergang van zijn team in met een ondoordachte penaltyovertreding op Genk-aanvoerder Bryan Heynen. Topschutter Paul Onuachu (7') knalde zijn zeventiende van het seizoen vanop de stip tegen de netten. Mike Trésor (14') liep op het kwartier door de verdediging van de Métallos en vergrootte de Genkse voorsprong. De 2-0 haalde wel al vroeg de angel uit de wedstrijd. De Genkse aanvallers sprongen nadien kwistig om met de kansen.

Pas rond het uur verdween een van de vele Genkse aanvallen nog eens in het doel van Seraing. De VAR keurde eerst nog een doelpunt van Joseph Paintsil af wegens buitenspel, maar had geen bezwaar bij de kopbal van Onuachu (60') op de voorzet van Trésor. Niet veel later zette ook Paintsil (64') zijn naam op het scorebord met een droge knal in de benedenhoek. Seraing, dat al een hele wedstrijd volledig monddood was, speelde ook na de 4-0 niets meer klaar.

Genk telt nu 58 punten en is daarmee leider in de stand. Seraing kampt daarentegen met stevige degradatiezorgen. De Luikenaars staan met 15 punten helemaal onderin, vijf punten onder de degradatiestreep.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top