Beveren sleept gelijkspel uit de brand tegen beloften van Standard

Challenger Pro League | Beveren heeft zondagavond op de 20e speeldag van de Challenger Pro League een nederlaag vermeden tegen de belofteploeg van Standard, die lange tijd op weg leek naar een stunt. Verdediger David Hrncar (90.+1) bezorgde de bezoekers op Sclessin een 2-2 gelijkspel met een laat doelpunt. Beveren kon bij winst de leidersplaats overnemen van RWDM, maar moet zich door de puntendeling tevreden stellen met de tweede plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Luikse beloften namen al zeer vroeg in de wedstrijd een optie op de overwinning. De 20-jarige Poolse spits Aleksander Buksa (2.) kreeg de bal in de kluts voor de voeten. Zonder nadenken knalde hij de voorsprong voor de thuisploeg op het bord. Beveren kon offensief amper een vuist maken. Op het uur sloeg de thuisploeg de bezoekers met verstomming met een geweldig doelpunt. Noah Dodeigne (60.) werkte een geweldige aanval als een volleerde spits af in de linkerbovenhoek. De Franse spits Thierno Barry (82.) bracht Beveren weer in de wedstrijd. In het slot zorgde hij met een geniale assist voor de gelijkmaker. Met een omhaal zwiepte hij de bal naar de tweede paal, waar Hrncar (90.+1) de 2-2 tegen de netten duwde.

Beveren, dat bij aanvang van de wedstrijd al zeker was van deelname aan de promotieplay-offs, staat met 39 punten achter leider RWDM (40 punten) in het klassement. De Luikse beloften zijn tiende met 17 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top