Tweede editie BW Open vindt waarschijnlijk plaats in 2024

Sport | De eerste editie van de BW Open tennis, het Challengertoernooi in Louvain-la-Neuve, kende zondag de gedroomde ontknoping, met de eindzege van de Belgische nummer 1 David Goffin.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Luikenaar gaf eerder deze maand in extremis forfait voor de Australian Open nadat hij in aanloop naar zijn wedstrijd in de eerste ronde last kreeg van buikgriep. Uiteindelijk geraakte hij nog tijdig in België om deel te nemen aan de BW Open. Vincent Stavaux, een van de mededirecteurs, erkende na de finale dat David Goffin "het toernooi heeft gered". Pas nadat zijn deelname werd aangekondigd, kwam de kaartverkoop op gang. Sinds woensdagavond was het toernooi uitverkocht. De ATP, die het evenement superviseerde, was "vol lof", aldus Stavaux.

De BW Open legde voorzichtigheid aan de dag en engageerde zich maar voor een jaar, aangezien het op dit niveau niet eenvoudig is om een toernooi te organiseren en dan vooral op financieel vlak. Christophe Dister, de andere mededirecteur die verantwoordelijk is voor de financiën, is toch optimistisch. "We zijn niet slecht van start gegaan voor 2024." Na de eerste editie is de financiële balans naar verwachting min of meer in evenwicht, "wat uitzonderlijk is in een eerste jaar". "We kunnen niet er niet voor gaan in 2024, we hebben zoveel positieve feedback gekregen. Nu moeten we het evenement ingang doen vinden, aan de communicatie werken en munt slaan uit de editie van 2024 door vooral de kosten onder controle te houden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top