Tanguy Cosyns vindt dat Red Lions toch tevreden mogen zijn

Sport | De Red Lions waren als regerende wereld- en olympische kampioenen bij hun aankomst in India een van de grote favorieten om zichzelf op te volgen op het WK hockey. Zondag in Bhubaneswar stonden de Red Lions dichtbij een nieuwe wereldtitel, maar in de shoot-outs trokken de Duitsers met 5-4 aan het langste eind.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We worden voortdurend opgejaagd. En nu hebben ze ons", zei Tanguy Cosyns na de finale. "Het is nu aan ons om aan de details te werken en zo goed mogelijk te reageren. Het EK zal een van onze antwoorden zijn, dat is duidelijk", verzekerde de pocketspits, verwijzend naar het EK in Mönchengladbach in augustus. De winnaar van het EK is verzekerd van een plaats op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

"Ik hoop dat we ons op dezelfde manier zullen presenteren, want ik denk dat we een goed toernooi hebben gespeeld. We verloren door een paar details. Ondanks de ontgoocheling mogen we tevreden zijn", stelde Cosyns, die de beslissende shoot-out miste. "Ik vind het rot dat dat gebeurde, dat ik mijn team in de steek liet." Cosyns maakte zondag het tweede doelpunt van de Lions. "We misten een beetje controle en gaven te veel kansen weg. De eerste goal was een toevalstreffer, de derde ook. Maar ze profiteerden telkens", aldus de Racing-speler.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top