Michel van den Heuvel: "We vergaten te spelen in het derde kwart"

Sport | Michel van den Heuvel, de T1 van de Red Lions, behaalde in zijn eerste grote toernooi als hoofdcoach ei zo na de gouden medaille. Zondag zag de Nederlander in de WK-finale zijn troepen na shoot-outs (5-4) verliezen van Duitsland.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Iedereen moet erg trots zijn op deze groep. Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe diep mijn spelers zijn gegaan in dit toernooi", vertelde Van den Heuvel. "We hebben veel pech gehad en we zijn erin geslaagd om ermee om te gaan. Verliezen in de shoot-outs doet natuurlijk veel pijn, maar ik ben erg trots op de groep."

Na het eerste kwart leidden de Belgen met 0-2. En er waren kansen om de voorsprong nog uit te diepen. "Het is jammer dat we niet scoorden op die strafcorner in het begin van het tweede kwart. Zij troffen dan weer vlak voor de pauze raak, dat bracht hen terug in de match. De hele match vechten, dat is ook een kwaliteit van de Duitsers."

Michel van den Heuvel betreurde de mindere periode van de Red Lions na de rust. "Ik weet niet waar het aan lag, dat zullen we moeten analyseren. We vergaten op dat moment te spelen. We kunnen niet alleen verdedigen, we moeten ook aanvallen. We begonnen weer te spelen toen Duitsland op voorsprong kwam," zei hij.

"Voor het einde van de match maakten we dan gelijk. Hoewel we daardoor met een goed gevoel aan de shoot-outs konden beginnen, hadden we daarin pech. Het doel was natuurlijk om te winnen", besloot Van den Heuvel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top