David Goffin geniet van toernooizege in België

Sport | David Goffin (ATP 50) is niet voor niets teruggekeerd uit Australië. Hij won zondag de eerste editie van de BW Open, het Challengertoernooi in Louvain-la-Neuve (hard/145.000 dollar). In de finale haalde het topreekshoofd het met 6-4 en 6-1 van de Zweed Mikael Ymer (ATP 69).

Door Belga

Deel dit nieuws

Dankzij de eindzege klimt Goffin maandag van de 50e naar de 41e plaats op de ATP-ranking. "Het niveau was echt goed vandaag", zei de Luikenaar. "Ik speelde zoals ik moet spelen, agressief en solide, en ik liet hem niet spelen. De score lijkt misschien zwaar, maar het was niet makkelijk tijdens de match. Ik stond er bij alle punten en zat vanaf het begin goed in mijn spel. Dit was mijn beste wedstrijd van het seizoen tot dusver. Dat ik daarin slaagde in de finale geeft me vertrouwen."

"Dit is de tweede trofee die ik in België win. Eerder won ik al de Challenger in Bergen (in 2014, nvdr.). Dit voelt toch anders dan de andere titels. Het doet twee keer meer plezier. Ik heb twee Challengers in België gewonnen. Nu nog het ATP-toernooi in Antwerpen. Waarom niet dit jaar?", aldus Goffin, die maandag naar Zuid-Korea afreist om er volgend weekend met het Belgische team het kwalificatieduel in de Davis Cup af te werken.

Mikael Ymer zocht niet naar excuses na zijn nederlaag. "David is een superster", zei de Zweed toen de trofeeën werden uitgedeeld. "Je hebt me tennisles gegeven. Ik wens je het beste voor de rest van het seizoen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top