Shari Bossuyt keert terug na sleutelbeenbreuk: "Conditie evolueert supersnel"

Wielersport | Wereldkampioene ploegkoers Shari Bossuyt heeft de voorbije drie dagen tijdens de Belgische kampioenschappen baanwielrennen in Gent haar terugkeer gemaakt na een sleutelbeenbreuk eind december. "Ik ben heel tevreden met hoe alles evolueert", vertelde de West-Vlaamse na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bossuyt trainde twee weken na haar breuk al in zonnigere oorden, en keerde vrijdag terug in competitie in verschillende onderdelen van de Belgische kampioenschappen baanwielrennen. De oogst: brons in het omnium, goud in de ploegkoers samen met Lotte Kopecky, én een goed gevoel. "Elke dag ging het beter. Had ik het gevoel van de ploegkoers (de afsluitende wedstrijd, nvdr.) al gehad op vrijdag, dan had er misschien meer ingezeten. Maar ik ben heel tevreden met hoe het evolueert. De conditie en het gevoel evolueren supersnel."

Voor ze van 8 tot en met 12 februari aan de start komt van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen, werkt Bossuyt eerst nog een trainingsstage af met haar wegploeg Canyon-Sram. "Morgen vertrek ik naar Mallorca. Van daaruit vlieg ik later door naar Grenchen. Er staan onder meer nog veel VO2 max-blokken op het programma. Het komt dus wel in orde."

Last van de breuk zelf heeft Bossuyt naar eigen zeggen niet meer. Na de valpartij werd operatief een plaatje geplaatst om de breuk te hechten. "Dat schuurt nog wel een beetje tegen mijn huid, en deze week op training met Lotte had ik ook nog wat schrik om kracht te zetten tijdens de handaflossingen. Maar eigenlijk heb ik nu geen last meer. Lotte zei me dat ze vandaag in de ploegkoers al een groot verschil voelde bij het aflossen. En dat zal nog verder evolueren."

Net als Kopecky springt Bossuyt na het EK piste meteen over naar de weg. Voor het Vlaamse voorjaar pikt ze eerst ook nog de Ronde van Valencia (16-19 februari) mee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top