Van Moer toont vroege vorm in de GP La Marseillaise

Wielersport | Met een derde plaats in de GP La Marseillaise heeft Brent Van Moer zijn vroege vorm in Frankrijk getoond. De renner van Lotto Dstny verloor zondag de sprint om de tweede plek, maar hij kan leven met een derde plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Vorig weekend voelde ik al dat ik goed meeging bergop en toen de koers vandaag ontplofte op de Route des Crêtes kon ik opnieuw meeschuiven in een omvangrijke ontsnapping", laat hij optekenen door zijn team. "Op die manier konden we meerdere kaarten uitspelen met ook nog onze sprinter Arnaud De Lie in het peloton. Aangezien veel verschillende teams vertegenwoordigd waren in de kopgroep, werd al snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Toen Powless zijn aanval plaatste, had niemand een antwoord in de benen. Hij was echt wel de sterkste vandaag."

Van Moer wilde wel en porde zijn metgezellen regelmatig aan, maar ze kwamen geen stap dichter. "De achtervolging verliep stroef en zodra ik besefte dat de vogel gaan vliegen was, verlegde ik de focus op de sprint om plek twee. Op 250 meter van de finish zette ik zelf aan. Het werd nog nipt met de tegenwind, maar ik kon het uiteindelijk net houden en sleepte een podiumplaats uit de brand."

Van ontgoocheling is geen sprake. "Neen, zo voelt het niet. Zo'n kans krijg je misschien niet vaak, maar ik heb het nergens laten liggen. Ik ben vooral blij dat ik het seizoen kan beginnen met goede benen én een podiumplaats. Dat belooft voor de Ster van Bessèges", die op 1 februari op het programma staat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top