RWDM pakt belangrijke driepunter door zakelijke overwinning tegen Lierse

Challenger Pro League | RWDM heeft zondagnamiddag op de 20e speeldag van de Challenger Pro League zijn plek in de play-offs om promotie naar 1A veiliggesteld met een zakelijke 1-2 zege tegen Lierse.

Door Belga

Deel dit nieuws

RWDM kwam al vroeg op voorsprong na een knullig eigen doelpunt van Maxime Delanghe (3.). De doelman van Lierse plukte een voorzet uit de lucht, maar botste in zijn sprong tegen de paal en liet de bal daardoor achter de doellijn vallen. De Brusselse bezoekers verdubbelden hun voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt op hoekschop van verdediger Jake O'Brien (12.). RWDM voetbalde na zijn dubbele voorsprong vanuit een zetel en speelde de wedstrijd comfortabel uit. In het slot lieten de Brusselaars zich wel nog verrassen. Jens Naessens (90.+2) halveerde de voorsprong van de bezoekers, maar zijn treffer kwam voor de thuisploeg te laat om nog een remonte te realiseren.

In de stand wipt RWDM voorlopig naar de koppositie. Die kan het later op de avond alweer verliezen aan Beveren, dat aan de bak moet tegen de belofteploeg van Standard. RWDM telt nu elf punten meer dan nummer zeven Club NXT (dat een match minder gespeeld heeft) en is daardoor, op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie, zeker van deelname aan de promotieplay-offs. Lierse staat momenteel vijfde met 30 punten en moet zijn deelname nog veiligstellen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top