Vincent Vanasch, verkozen tot doelman van het WK hockey: "Hadden match moeten afmaken"

Sport | De Red Lions leidden met 0-2 na het eerste kwart van de WK-finale tegen Duitsland, maar de titelverdediger zag zijn opponent nog langszij en op voorsprong komen. Na 3-3 in de reguliere speeltijd haalde Duitsland het in de shoot-outs uiteindelijk met 5-4. Vincent Vanasch, verkozen tot doelman van het toernooi, vond dat de Belgen de match hadden moeten afmaken.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Op basis van de situatie hadden we de wedstrijd moeten afmaken. In de eerste periode waren we superieur", stelde 'The Wall', die bij 0-2 een Duitse strafbal onschadelijk maakte. "En dan maken ze met wat geluk die goal net voor rust en dat bracht hen terug in de match."

Na de pauze zagen de Red Lions zwarte sneeuw. Duitsland kwam 3-2 voor. "In het derde kwart hebben we niet gespeeld", verklaarde de doelman. "Maar we kwamen uiteindelijk terug op karakter. Het is jammer van de shoot-outs, maar je moet kunnen verliezen. Dat gebeurt nu eenmaal."

De Brusselaar, die voor Keulen speelt, vermeldde ook het bijzondere parcours van de Duitsers op het WK. Ze ontsnapten verschillende keren uit hachelijke situaties. "Ze zaten het hele toernooi in een ongelooflijke spiraal, soms met een beetje geluk. Vandaag (zondag) denk ik dat ze op het juiste moment scoorden, alles ging goed voor hen. Het is triest, maar zo is het spel."

"We mogen trots zijn op onszelf. We hebben getoond dat we ook zonder Alex Hendrickx, onze gebruikelijke topschutter, kunnen reageren. Soms win je, soms leer je", besloot Vanasch.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top