Kopecky blij met vorm richting EK baanwielrennen: "Sta waar ik wil staan"

Wielersport | Lotte Kopecky heeft de Belgische kampioenschappen baanwielrennen in Gent zondag afgesloten met vijf nationale titels. Binnen anderhalve week trekt ze naar de Europese kampioenschappen in het Zwitserse Grenchen. "Ik sta waar ik wil staan", taxeerde ze zondag haar vorm.

Door Belga

Deel dit nieuws

Begin januari had Kopecky al de Belgische titels veroverd in de puntenkoers en de individuele achtervolging, dit weekend kwamen daar nog het omnium, de afvallingskoers en de ploegkoers bij. Conclusie na dit BK? "Ik heb me geamuseerd", grijnsde Kopecky na de ploegkoers, die ze samen met koppelgenote Shari Bossuyt en de andere vrouwen had gereden tussen de jongens junioren. "En we hebben ons niet laten doen door de jongens. Dit was niet alleen heel leuk, maar ook één van de beste trainingen die je kan doen. Ik heb koers kunnen simuleren."

Van 8 tot en met 12 februari werken Kopecky en de andere leden van de Belgische pisteselectie de Europese kampioenschappen af in het Zwitserse Grenchen. "Een eerste goeie test", noemt Kopecky het. "Ik heb qua training een redelijk goeie winter gehad. Ik sta waar ik wil staan op dit moment. Voor dit BK heb ik ook de trainingen niet afgebouwd. Het was een onderdeel van mijn trainingsplan. Straks rijd ik nog een uurtje met de fiets naar huis, en volgende week komt er ook nog een hele stevige trainingsweek aan."

Uitkijken op het EK wordt het onder meer naar de ploegkoers, die Kopecky zal betwisten samen met Shari Bossuyt. Die maakte dit weekend haar terugkeer in competitie na de sleutelbeenbreuk die ze eind december had opgelopen. "Toen we deze week samen trainden, ging het nog niet heel echt goed met het sleutelbeen van Shari. Maar vandaag liep het wel weer goed. Ik denk dat het wel goed komt tegen het EK. We hebben nog een week de tijd."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top