Sweeck kan leven met tweede plek in Besançon

Wielersport | Laurens Sweeck snelde zondag naar de tweede plek in Besançon na een ongenaakbare Mathieu van der Poel. "Dit was het hoogst haalbare vandaag", sprak hij na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sweeck won zelf twee wereldbekers: in Maasmechelen en de Beekse Bergen. Hij gaat ook met de WB-eindzege naar huis "Ik kende hier een slechte start en daarna werd ik ook nog eens gehinderd door een valpartij op het eind van de eerste ronde", stelde hij in het flashinterview. "Het kostte me heel wat krachten om vervolgens het gat dicht te rijden. Het was moeilijk om plaatsen op te schuiven."

Eens in de kopgroep waren ze met velen, 15 renners maar liefst, en toen Mathieu van der Poel aanviel keek iedereen naar elkaar. "Er was weinig organisatie. Voor mij het teken op het eind om naar voren te trekken. Een tweede plaats was wel het hoogst haalbare vandaag. Hier kan ik mee leven."

Sweeck, die Michael Vanthourenhout na een omstreden cross Belgisch kampioen zag worden, heeft ambitie voor het WK volgende week. "Ik mik op een medaille. Na dit seizoen mag ik dat wel uitspreken. Ik kijk ernaar uit, het is toch de grootste wedstrijd van het jaar. De omloop valt te vergelijken met vandaag. Het is ook snel, en dan verwacht ik vooraan mee te doen", althans toch na Van Aert en Van der Poel, maakt Sweeck zich sterk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top