Sels en Straatsburg geraken niet uit degradatiezone, Caufriez en Clermont spelen gelijk

Voetbal | Doelman Matz Sels en Straatsburg hebben op de 20e speeldag van de Ligue 1 een negende nederlaag van het seizoen geleden tegen promovendus Toulouse, waar Brecht Dejaegere vanwege een schorsing vanuit de tribunes moest toekijken. De ploeg van Sels kwam op voorsprong dankzij een doelpunt van aanvaller Kevin Gameiro (20.), maar Toulouse-spits Dallinga (25., 51.) veegde die bonus van de tabellen met een doelpunt voor en na de rust. Door de nederlaag blijft Straatsburg in de degradatiezone. Met 15 punten staat het op plaats 17.

Door Belga

Deel dit nieuws

Verdediger Maxime Caufriez behaalde met Clermont Foot in eigen huis een doelpuntenloos gelijkspel tegen Nantes. Clermont is wel bezig aan een degelijk seizoen. Met 29 punten staat het stevig in de middenmoot van het klassement, op plaats acht.

In de Nederlandse Eredivisie mocht de jonge middenvelder Francesco Antonucci een handvol minuten invallen bij FC Volendam, dat met 3-2 won in de kelderkraker tegen Groningen.

Verdediger Siebe Horemans, basisspeler bij Excelsior, ging met 1-4 kansloos onderuit tegen landskampioen Ajax, dat zijn eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Alfred Schreuder met overtuiging won.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top