Thomas Pieters zakt naar elfde plaats in Dubai

Sport | Met een derde ronde van 72 slagen is Thomas Pieters van een gedeelde eerste naar de elfde plaats gezakt in de Dubai Desert Classic (DP World Tour/9 miljoen euro), die plaatsvindt op de Jumeirah golfbaan in de golfstaat Dubai.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pieters, die na tweede ronden van 65 slagen de leiding greep, begon sterk aan zijn derde ronde met twee birdies op de eerste drie holes. De zesvoudige DP World Tourwinnaar, die zich liet ontvallen dat hij ondanks zijn ronde van zeven onder par niet tevreden was met de afslag, moest na twee gemiste fairways twee bogeys incasseren. Na een birdie op hole tien moest hij op de dertiende hole een dubbele bogey op zijn kaart schrijven. Op de laatste hole putte Pieters nog een birdie weg wat resulteerde in een rondje par, 72 slagen.

Met zijn score van 206 slagen, tien onder par, telt de 30-jarige Antwerpenaar vijf slagen meer dan de Noord-Ier Rory McIlroy, die met een ronde van 65 slagen de leiding greep. De nummer 1 op de wereldranglijst, die het toernooi in 2009 en 2015 op zijn palmares schreef, telt met nog achttien holes te spelen drie slagen voorsprong op de Engelsen Callum Shinkwin en Dan Bradbury.

Voor Nicolas Colsaerts zit het toernooi erop. Nadat de Brusselaar de cut haalde, leverde hij op dag drie een scorekaart af waarop 77 slagen stonden waarmee hij de tweede cut niet haalde.

Het toernooi wordt exceptioneel afgewerkt op maandag en dit door de slechte weersomstandigheden tijdens de eerste twee dagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top