Limburg United wil stunten tegen Oostende

Basketbal |

Limburg United is aan een goed seizoen bezig. Ze zijn in de running voor een top 5-plek in de BNXT League en kunnen dromen van de Elite Gold-competitie. Maar dan zullen ze wel moeten stunten tegen een sterk Oostende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Limburg United staat vijfde in de competitie en wil ongetwijfeld in die top 5 blijven om te kunnen deelnemen aan de Elite Gold competitie, het internationale vervolg van de BNXT-league.  Al belooft het spannend te worden, de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Limburg staat op slechts één punt van leider Mechelen en runner-up Charleroi, maar staat ook maar één punt voor op Aalst, dat zesde in de competitie is. De wedstrijd Limburg United - Oostende vrijdag belooft uitermate spannend te worden.

Primeur voor De Zeeuw

Terwijl Oostende vorig weekend Brussel nog met 101-54 versloeg, liep het bij Limburg minder vlot. Zij konden pas na extra tijd Leuven Bears verslaan met 80-76. Een felbevochten wedstrijd, en dat zonder Anthony Lambot en Yannick Dammen. “Het belang van deze wedstrijd was groot en we speelden in de beginfase krampachtig. In defense lieten we steken vallen en aanvallend liep het vaak overhaast. De emoties speelden ook een grote rol, maar we toonden veerkracht en karakter. Ook mijn assistent-coach Niels Marnegrave was bij momenten door het dolle heen (lacht). Dit is een grote stap richting Elite Gold”, vertelde Limburg-coach Raymond Westphalen aan Het Laatste Nieuws.

De Limburgers konden rekenen op een sterke Alexander Stein (26 punten), terwijl Belgisch international De Zeeuw voor een primeur zorgde. Voor het eerst in zijn 18-jarige carrière werd hij van het veld gestuurd. Maar dat hield zijn team niet tegen om te winnen. Nu hopen ze dat vrijdag te herhalen tegen Oostende.

Volg het hele seizoen het beste van de BNXT League, inclusief de wedstrijd tussen Limburg en Oostende nu vrijdag 3 februari vanaf 20u15 op Pickx Sports 1, heel het seizoen lang op de zenders Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top