Vernon wint voor Soudal-Quick Step de Trofeo Palma

Wielersport | Ethan Vernon heeft de Trofeo Palma (Spa/1.1) op zijn naam gebracht. De Brit van Soudal-Quick Step haalde het voor Biniam Girmay (Intermarché-Circus-Wanty) in de sprint. Met de Trofeo Palma, over 141,6 km, stond de vijfde en meteen ook laatste wedstrijd van de Challenge Mallorca op het programma. De wedstrijd, over grotendeels vlakke wegen, is er op papier één voor sprinters, vorig jaar boekte Arnaud De Lie er zijn eerste zege bij de profs, en dat stond ook zondag in de sterren geschreven.

Door Belga

Deel dit nieuws

In tegenstelling tot de voorbije dagen bleef de regen deze keer uit in Mallorca. Vier dapperen sloegen de handen in elkaar voor de vroege vlucht, onder hen ook één landgenoot, Vincent Van Hemelen van Sport Vlaanderen-Baloise, tegenwoordig Flanders-Baloise genoemd.

In het peloton nam Soudal-Quick Step met Tim Declercq het commando, de voorsprong liep nooit hoog op voor de vluchters. Zeker niet toen ook Intermarche-Circus-Wanty, voor Girmay, en Arkea-Samsic, voor Bouhanni, een handje toe kwamen steken.

Vooraan ontdeed Van Hemelen zich op 28 km van zijn metgezellen, maar ook hij zou het niet uitzingen tot het eind en op zo'n 15 km, in de eerste van vier lokale rondes, bijgebeend worden worden door het peloton.

UAE Team Emirates, Movistar, Soudal-Quick Step en Lotto-Dstny probeerden hun sprinters in stelling te brengen. Dat zorgde voor nervositeit en een valpartij in het midden van het pak op 3 km van het pak. Bouhanni was één van de slachtoffers en zou niet meesprinten.

De formatie van Patrick Lefevere zette een indrukwekkende trein op in het slot, leek zelf iets te vroeg aan te zetten, maar de ploeg haalde zijn slag thuis en pakte de zege met de Brit Ethan Vernon in de sprint, voor Biniam Girmay.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top