Lena Dürr houdt Mikaela Shiffrin van historische 86e wereldbekerzege

Sport | De Duitse Lena Dürr heeft zondag de tweede wereldbekermanche slalom van het weekend in het Tsjechische Spindleruv Mlyn gewonnen. Na twee runs was ze een fractie sneller dan de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, die zo naast een historische 86e wereldbekerzege greep. Daarmee zou ze op gelijke hoogte zijn gekomen van Ingemark Stenmark, de Zweedse recordhouder bij de mannen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 27-jarige Shiffrin had zaterdag de eerste slalom in Spindleruv Mlyn op haar naam geschreven, voor Lena Dürr, en was zondag ook de beste in de eerste run. Maar door een mindere twee run moest de Amerikaanse alsnog Dürr voor zich dulden. Die won in 1:30.91 voor Shiffrin (1:30.97) en de Kroatische Zrinka Ljutic (1:31.40).

Shiffrin had eerder deze maand haar landgenote Lindsey Vonn geëvenaard als recordhouder bij de vrouwen. De koningin van de snelheidsraces stond in haar carrière 82 keer op de hoogste trede van een wereldbeker. Deze week won Shiffrin drie wedstrijden op rij waarmee ze haar totaal op 85 bracht.

Shiffrin bouwt met de tweede plaats haar voorsprong uit in de tussenstand van de wereldbeker slalom en in de algemene wereldbeker. De Amerikaanse heeft in de strijd om de grote kristallen bol een veilige marge van 731 punten op de Slovaakse Petra Vlhova, die zondag dertiende werd.

De 31-jarige Dürr haalde zondag pas haar tweede wereldbekerzege ooit. In 2013 mocht ze een eerste keer vieren in een city event in Moskou.

De wereldbeker alpijnse ski voor vrouwen ligt nu een maandje stil. Vanaf 6 februari staan immers de wereldkampioenschappen in het Franse Courchevel en Méribel op het programma. Op 25 februari hervat de wereldbeker met een afdaling in het Zwitserse Crans Montana.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top