Nederlandse belofte Tibor del Grosso heerst in Frankrijk

Wielersport | Tibor del Grosso heeft de slotmanche in de Wereldbeker op zijn naam gebracht. De Nederlandse belofte haalde het in Besançon voor twee Belgen: Witse Meeussen en Emiel Verstrynge. Thibau Nys was al zeker van de eindwinst en was er niet bij in Frankrijk.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met slechts vijf manches kent de Wereldbeker in de jeugdreeksen een beperkt programma. Thibau Nys was na zijn zege vorige week in Benidorm al zeker van eindwinst, na eerder al drie andere overwinningen. Hij paste dan ook voor de slotmanche om een extra dag voorbereiding te hebben richting het WK.

Dus kregen andere beloften hun kans en Tibor del Grosso greep die met beide handen. Hij kreeg de zege wel niet cadeau, want de Belgen, met Witse Meeusen en Emiel Verstrynge, boden knap weerwerk. Uiteindelijk was het toch de Nederlander die aan het langste eind trok en meteen zijn WK-vorm etaleerde.

Bij de heren junioren was een landgenoot aan het feest. Seppe Van Den Boer soleerde naar de zege, voor Viktor Vandenberghe. De Senna Remijn vervolledigde het podium als derde. Met Wies Nuyens (4e), Yordi Corsus (6e) en Antoine Jamin (8e) eindigden er nog drie Belgen bij de eerste tien. De eindwinst is de voor de Fransman Leo Bisiaux.

Bij de dames junioren toonde de Canadese Ava Holmgren zich de sterkste, voor onze landgenote Xaydee Van Sinaey. De eindwinst gaat naar de Nederlandse Lauren Molengraaf die vier van de vijf manches won en zondag niet aanwezig was in Besançon.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top