Spectaculair gelijkspel tussen AZ en Alkmaar

Sport | In de Eredivisie trakteerden AZ en Utrecht de fans op een doelpuntenkermis, die op 5-5 eindigde.

Douvikas (12', 17') bezorgde Utrecht snel een 0-2 voorsprong. Maar Dekker (20.) en Pavlidis (31', 34") keerden de situatie helemaal om. De ruststand was 3-3 na nog een goal van Viergever (41'). Opnieuw Douvikas (65') zorgde met zijn derde van de avond voor de 3-4. De Wit (70') en Pavlidis (78'), die ook een hattrick lukte, brachten AZ op weg naar de driepunter. Maar dat was buiten Van de Streek (80') gerekend. Bij AZ viel Zinho Vanheusden op het einde van de eerste helft in. Utrecht-winger Othman Boussaid mocht gaan rusten in de 80e minuut.

AZ verzuimde de koppositie in te nemen in de Eredivisie. Het volgt op een punt van leider Feyenoord (41 ptn), dat zondag een uitmatch speelt tegen FC Twente. Utrecht is zevende met 30 punten.