Dender stopt unieke reeks van Lommel

Challenger Pro League | Lommel SK leek zaterdagavond op weg naar een belangrijke overwinning met het oog op een top zes-notering. Maar in het slot van de match scoorde Dender toch nog een niet geheel onverdiende gelijkmaker waardoor de twee teams na iets meer dan 90 minuten het veld afmochten met een puntendeling.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En net dat gegeven is iets wat ze in Lommel al lang niet meer hebben meegemaakt. De Limburgers speelden dit seizoen nog geen enkele keer gelijk. In de vorige 19 duels werd er 10x gewonnen en 9x verloren. Maar aan die unieke reeks zonder draws is nu dus toch een einde gekomen.

De laatste keer dat Lommel nog eens de punten deelde in de Challenger Pro League was in maart van 2022. Toen speelden de Limburgers 1-1 gelijk op de Beverse Freethiel nadat Saito een goal van Maderner uitveegde en zo een punt uit de brand sleepte.

De weinige draws van Lommel kunnen nog wel eens belangrijk worden in de eindranking. Want als er teams met gelijke punten eindigen, dan wordt er gekeken naar het grootste aantal gewonnen matchen. Ploegen die samen met Lommel eindigen, zullen dan allicht altijd aan het kortste einde trekken. Tenzij Lommel ook nog eens gelijkspeelt in haar laatste twee duels. Want dan zouden Lierse en/of Deinze de (beiden 3x gelijk) de eindtelling nog wel eens door kunnen schuiven naar het doelsaldo.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top