Inval Oekraïne - Bondskanselier Scholz benadrukt dat Duitsland niet deelneemt aan de oorlog

Nieuws | De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft zaterdag tijdens een persconferentie in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires benadrukt dat Duitsland, ondanks wapenleveringen aan Oekraïne, niet deelneemt aan de oorlog in Oekraïne.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dat we Oekraïne ondersteunen met financiële en humanitaire hulp of met wapenleveringen verandert daar niks aan", aldus Scholz. Duitsland zal er volgens hem alles aan doen opdat het niet tot een escalatie komt die leidt tot een oorlog tussen Rusland en NAVO-landen. "Dat is voor ons uitgesloten. We zullen er alles aan doen opdat dit niet gebeurt."

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock had dinsdag opzien gebaard met een uitspraak in Straatsburg. "We voeren een oorlog tegen Rusland en niet tegen elkaar", zo riep ze op tot samenhang tussen de westerse bondgenoten. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken liet nadien weten dat Baerbock daarmee niet bedoelde dat Duitsland of zijn bondgenoten deelnemen aan de oorlog.

In een interview met "Tagesspiegel" zondag geeft Scholz overigens te kennen dat hij nog steeds directe telefoongesprekken met de Russische president Vladimir Poetin wil voeren, om tot een einde te komen van de oorlog in Oekraïne. "Het is aan Poetin om zijn troepen uit Oekraïne terug te trekken en een einde te maken aan deze verschrikkelijke, zinloze oorlog, die al honderdduizenden levens gekost heeft."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top