Heerenveen gaat onderuit tegen Vitesse, goal Verschueren helpt Sparta aan punt bij NEC

Eredivisie | Heerenveen is zaterdag op de 19e speeldag van de Eredivisie met 1-3 onderuitgegaan tegen Vitesse.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het openingsdoelpunt van Pelle van Amersfoort (21') kreeg geen vervolg. Bartosz Bialek (32') en Gabriel Vidovic (45') prikten nog voor rust tegen. Million Manhoef (47') sloeg meteen na de pauze een onoverbrugbare kloof. Anass Tahiri speelde aan verliezende zijde 90 minuten mee, Antoine Colassin bleef aan de bank gekluisterd.

Op hetzelfde moment hielp Arno Verschueren Sparta aan een punt bij het NEC van Landry Dimata (1-1). Hij opende de score in de 58e minuut, maar Pedro Marques (80') zorgde alsnog voor een draw.

Eerder op de avond legde RKC Emmen over de knie met 2-0 dankzij treffers van Michiel Kramer (3') en Julian Lelieveld (28'). Shawn Adewoye, Thierry Lutonda en Dario Van den Buijs startten allemaal in de basis in het winnende kamp. Van den Buijs ging in de 84e minuut naar de zijlijn, terwijl Sebbe Augustijns in de 72e minuut van de bank kwam.

Sparta is voorlopig zesde in de tussenstand van de Nederlandse eerste klasse met 33 punten, Heerenveen achtste met 27 punten. NEC en RKC volgen als negende en tiende met 23 en 22 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top