OH Leuven en STVV spelen 1-1 gelijk, 2-2 in Kortrijk-Oostende

Jupiler Pro League | OH Leuven en Sint-Truiden hebben zaterdag op de 23e speeldag in de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. Er was ook geen winnaar in KV Kortrijk-KV Oostende: 2-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Aan Den Dreef gleed de Japanner Daichi Hayashi (9') al vroeg de openingstreffer in doel na een afgemeten assist van zijn landgenoot Daiki Hashioka. OHL moest ondanks enkele grote kansen wachten tot na de rust om de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen: Jon Dagur Thorsteinsson (53') hield zijn hoofd koel en verzilverde een strafschop. Geen van beide ploegen kon aansluitend nog een driepunter forceren.

In de West-Vlaamse kelderkraker klommen de Kerels op voorsprong door toedoen van Faiz Selemani (20'). Ze zagen zich ruim een kwartier later de verdubbeling van de bonus door de neus geboord na tussenkomst van de VAR. Nick Batzner (45'+5) bracht de Kustboys op gelijke hoogte in de slotseconden van de eerste helft. Thierry Ambrose (84') dacht de bezoekers eindelijk nog eens van een zege te laten proeven, maar dat was buiten Habib Gueye (89.) gerekend, die een schot van Felipe Avenatti tussen de palen devieerde.

STVV en OHL houden elkaar in het vizier in het klassement van de Belgische hoogste voetbalafdeling op respectievelijk de achtste en negende plaats met 32 en 31 punten. Kortrijk begeeft zich op de veertiende positie met 22 eenheden en Oostende kan de degradatiezorgen niet van zich afschudden met een zeventiende stek en 18 stuks.

Later op de dag besluiten Charleroi en Union Sint-Gillis om 20u45 de voetbalzaterdag in de Belgische hoogste afdeling. Eerder op de dag deed Kyan Vaesen meteen Lyle Foster vergeten bij Westerlo door met twee goals eigenhandig KV Mechelen te vloeren (2-0).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top