Zelfzekere Kobe Goossens boekt tweede stuntzege op rij in de Challenge van Mallorca

Wielersport | Daags nadat Kobe Goossens in de Trofeo Andratx zijn eerste profzege behaalde was het zaterdag opnieuw prijs voor de renner van Intermarché-Circus-Wanty, deze keer in de Trofeo Serra de Tramuntana. "De euforie van mijn overwinning gisteren heeft me wel wat van mijn nachtrust gekost, maar bovenal ook een hoop zelfzekerheid geschonken", reageert de 26-jarige Goossens.

Door Belga

Deel dit nieuws

Goossens plaatste zijn beslissende aanval op minder dan drie kilometer van de meet, waar hij zeven seconden overhield op Lennert Van Eetvelt. Ilan Van Wilder vervolledigde het Belgische podium op negen seconden.

"Van bij de start voelde ik me uitstekend", vertelt Goossens aan zijn team. "Lilian Calmejane en ik behoorden tot de betere klimmers vandaag, maar desondanks maakten de koude weersomstandigheden het ons op een gegeven moment erg moeilijk. Met twee renners in de kopgroep in de finale was de wedstrijdsituatie eigenlijk perfect voor ons. We wisten dat we de sprint moesten anticiperen en trokken dan ook elk om beurt ten aanval. Ik had gezien hoe moeilijk onze tegenstanders het hadden om terug naar het achterwiel van Lilian te rijden. Ik heb van dat moment gebruikgemaakt om op een oplopend stukje te versnellen. Ik kon meteen een kloofje slaan en trok vol door tot de finish."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top