Alexander Blockx wil "zo snel mogelijk" aan de slag op profcircuit

Sport | Alexander Blockx (ITF 10) is zaterdag de eerste Belg geworden die de Australian Open bij de junioren jongens heeft gewonnen. In de finale haalde hij het met 6-1, 2-6 en 7-6 (11/9) van de Amerikaan Learner Tien (ITF 27). De 17-jarige Antwerpenaar wil "zo snel mogelijk" aantreden op het profcircuit.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik heb elke dag hard gewerkt om momenten als deze te beleven en ik zal doorgaan", vertelde Blockx. "Als we in België goede sporters hebben, is dat misschien omdat we een klein land zijn en we de wereld willen laten zien dat ook wij goed kunnen presteren. We hebben goede coaches, goede infrastructuur. Voor de rest houden we vol, vechten we en geven we niet op."

Een grandslamtitel bij de junioren wijst op heel wat potentieel, maar het is geen garantie op succes. "Ik wil graag zo snel mogelijk de overstap maken naar het professionele circuit," vervolgde Blockx. "Ik ga beginnen met de ITF Futures-toernooien van 15.000 en 25.000 dollar. En als ik goed speel en een titel weet te veroveren, kan ik doorstromen naar de Challengers. Het hangt allemaal af van hoe ik presteer. Ik ga proberen het maximale te doen en te blijven werken zoals de afgelopen jaren. Dominic Thiem was mijn favoriete speler toen ik jonger was. Nu heb ik iemand anders, Carlos Alcaraz. Ik probeer hem zo veel mogelijk na te doen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top